Piet Nieuwenhuysen

PIET NIEUWENHUYSEN

Geboren 1916 te Rotterdam. Piet Nieuwenhuysen, een uit de decorschilderswereld afkomstige kunstenaar leeft en werkte in zijn actieve periode in Poeldijk , Westland. Hij is een ‘schilders schilder’ , vriend en assistent van Kees Andréa bij diens toegepaste opdrachten; (mozaïken). Hij heeft een aantal gerenommeerde prijzen gewonnen, maar slechts een kleine productieve periode gehad. Onlangs is er een overzichtstentoonstellling  te zien geweest  in het Westland Museum. Werken “Westland 1960-1980” ; uit zijn meest productieve periode. Georganiseerd door zijn vaste verzamelaar Ruud van Velthoven. Grote bewondering ging altijd naar Rousseau le Douanier, Giorgio Morandi en zijn vriend Kees Andréa.

Piet Nieuwenhuysen-Tussen de kassen

Portret van Piet Nieuwenhuysen getekend door Pat Andréa, zoon van Kees Andréa in 1982.

Piet Nieuwenhuysen 1982

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.