Ad Kroese

AD KROESE (1946 tot 2001)
Haagse aquarellist. Goede vriend en gedreven kunstenaar. Maakte deel uit van de groep
“Haagse aquarellisten”. Jammer dat hij niet langer heeft kunnen werken. Zijn werk was zeer geliefd, werd goed verkocht en is dan ook in veel particuliere collecties te vinden. Het werk dat hij naliet wordt helaas niet te koop aangeboden.

Stoeltje op tafel

Beschilderd envelopje

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Ad Kroese

 1. Ja, ik heb er nog een paar. We deden samen mee een een aquareltentoonstelling in de foyer van het Circustheater te Scheveningen tijdens het Internationaal Muziekconcours voor violoncello in 1989. Gelegenheidswerken dus.

 2. Henny

  Gisteren en eergisteren zag ik in Pictura in Groningen een klein schilderij van Ad Kroese, dat ik het allermooist vond van heel de manifestatie ‘ Groningen Aquarelstad’: het betreft een zeegroen stoeltje voor een sobere houten tafel, ‘ Atelier’ genaamd.
  Voor het Aquarel Instituut België (waar ik lid van ben) ga ik een verslag over deze manifestatie schrijven. Heel graag had ik daarbij een afbeelding van dit schilderij gehad. Is dat mogelijk?
  Met vriendelijke dank.

 3. Vera van Dort-Olgers

  Goeden dag! Ik heb een mooie aquarel van Ad Kroese te koop. Het is een bos bloemen op de voorgrond, met als achtergrond een vaag gebouwtje. Het meet 52 bij 38 cm en is rechtsonder gesigneerd: Ad Kroese ’84. Vriendelijke groet, Vera van Dort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.