11 Aquarellisten.

Persbericht

Pulchri Studio Den Haag, Mesdagzaal, 7 t/m 27 mei 2011

Elf aquarellisten tonen in de Mesdagzaal van Pulchri Studio hun recente aquarellen. Deze expositie beoogt aan de belangstelling voor de aquarel in de Haagse regio tegemoet te komen. Waren de Haagse Schoolschilders al bekende aquarellisten, de vereniging “De Haagse Aquarellisten” blies de belangstelling voor deze lastige maar o zo fraaie techniek nieuw leven in en verwierf na de oorlog faam met vele tentoonstellingen in Den Haag en ver daarbuiten waarin o.a. Rudolf de Bruijn Ouboter , Piet van Boxel, Herman Bogman, Sierk Schröder, Theo Bitter, Jan Goedhart, vader en zoon Kemper en de te jong overleden Ad Kroese hun werk presenteerden.

Door het bestuur van Pulchri indertijd uitgenodigd een tentoonstelling samen te stellen naar eigen voorkeur besloot Jan van Spronsen voort te gaan in de, intussen onderbroken, Haagse traditie met een aquarellenexpositie. De nu volgende zal de vierde zijn in de reeks waarin een aantal gerenommeerde aquarellisten acte de présence geven.
De deelnemers aan deze presentatie zijn: ( klik voor link op naam kunstenaar)

Pien Hazenberg, Lau Heidendael, Cecile Hessels, Max Kleinen, Jan van Loon, Arnold Niessen, Jaap Ploos van Amstel, Jan van Spronsen, Arthur Stam, Ed Valk en Siebrand Weitenberg. De tentoonstelling zal op 7 Mei om 17.00 uur muzikaal worden geopend door Gwendolyn van Essen, (zang) en Max Kleinen (piano) in de Mesdagzaal

Mesdagzaal, 7 t/m 27 mei 2011

Pulchri Studio – Lange Voorhout 15 – 2514 EA Den Haag – tel: 070- 346 17 35 – http://www.pulchri.nl

Geopend di. t/m zo. 11.00-17.00 uur

Zomerochtend aquarel

*Cécile Hessels 2010

Zomer 2 aquarel 30 x 25 cm.

*Cécile Hessels 2010

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.