Lies Was was..

Lies Was was een bescheiden poetische schilderes die toegankelijk werk maakte op klein en middenformaat. Voor betaalbare prijzen. Twee dagen geleden is ze begraven op het kerkhof achter het oude kerkje van Wassenaar. In overstemming met haar werk. Winterse bomen, overvliegende kraaien.

Lange tijd heeft ze gewerkt op in het landhuis de Voorde te Rijswijk. De kunstenaars kolonie die daar vele jaren werkte en huisde met bekende Haagse namen als Kees Andréa, Herman Berserik, en vele anderen heeft gelukkig de aftakeling en verkoop van het Landhuis de Voorde op dit moment niet meer meegemaakt.
Lies Was woonde en werkte in haar latere jaren in een atelier in Wassenaar.

Een verstild werkje kocht ik van haar in 2006 waarmee ze bijvend in mijn herinnering zal zijn.

Lies Was, zon boven muurtje

Lies Was, zon boven muurtje

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “Lies Was was..

  1. Willy Fleerkamp

    Heb Lies was goed gekend via de zorg.Heb een aquarel en wil die graag verkopen .Het is een aquarel van de Berkhei in Wassenaar.Ze heeft ook een prachtig schilderij van mijn dochter Frederique gemaakt.Een zeer bijzonder vrouw was het.Mijn vraag is dus waar kan ik terecht en wat is ongeveer de waarde van een aquarel van haar.Willy Fleerkamp.

    • Beste Willy Fleerkamp,
      Het was een bijzondere vrouw en een toegewijd schilderes. Fijn dat U een mooi portret hebt. Met de aquarel zou U kunnen langs gaan bij het Venduehuis in de Molenstraat. De prijs is onder meer afhankelijk van de vraag ernaar en het formaat. Bij het Vendue-huis kunnen ze een schatting geven. Ik ben geen taxateur . Haar prijzen lagen in tentoonstellingen ong. tussen de 400 en 1200 euro. Maar de veilingprijs kan dikwijls lager liggen. U zou hem ook zelf op Marktplaats kunnen aanbieden. Met vriendelijke groet, succes, Cécile

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.