Opening en beelden Hortus Conclusus, Cecile Hessels in Pulchri Studio

uitnodiging licht

De Tentoonstelling in de Tuingalerie is geopend
en duurt tot/met 2 maart

                                                                                 *

De hortus conclusus (Lat.) is letterlijk de omsloten tuin, zoals die in de Middeleeuwen werd opgevat. Het concept voldeed aan een aantal voorschriften, die voornamelijk bij de aanleg van abdijtuinen en begijnhoven van toepassing waren. De hortus conclusus beantwoordde aan een fundamentele drang naar introspectie en gaf uitdrukking aan een bijzondere visie op de natuur, een kosmische gerichtheid op het landschap.”

De tuin op de schilderijen wordt omsloten door twee uitbouwen en drie hoge schuttingen en dat weer binnen een kom, die omsloten wordt door de huizenblokken van Archimedesstraat, Laan van Meerdervoort, Beeklaan en de Galvanistraat. Het zicht is op de achterkant van de hoge Jugendstill-huizen aan de Laan van Meerdervoort. De achterschutting deel ik met m’n overbuurvrouw Yke Prins. Gelukkig is Yke net als haar buurvrouw, een boomaanbidster. Zij houden het groen in ere. De illusie van iets bosachtigs blijft zo voorlopig behouden. De beschutte ligging garandeert de introspectie en de kosmische gerichtheid zoals die van de oude Abdijtuinen. Meestal is er alleen vogelgefluit, kattengejammer en stilte.

LINK naar VIDEO van de OPENING:

Video van de opening

* * *

publiek
lange muur
zijzicht
HerfsttuinAqua
kleine herfst aqua

Herfst met blauw sat

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.