Vojta Dukat

Cochabamba, Bolivia 1983

Vojta Dukat, geboren 1947 in Brno/ Moravië, die tijdens de inval van de Russen in 1968 in Nederland verbleef, volgde twee jaar de Rietveld Academie en een jaar Filmacademie te Amsterdam, waarna hij koos voor de vrije fotografie en het reizen. Zijn blik is vooral gericht op die samenlevingen, die zich buiten de Westerse geïndustrialiseerde landen bevinden.
Het is die andere mensenlijke waardigheid die hij in zijn beelden laat zien. Er is een grote zorvuldigheid van kijken en zien in de schijnbaar toevallige beelden. Vojta Dukat is een van de kunstenaars die deel uitmaken van de tentoonstelling rondom Walter Nobbe in Den Haag in November 2011. In 2001 ontving hij de Ouborg prijs. Ter gelegenheid hiervan is een boek uitgekomen met zijn werk onder de titel “A Slice of Time” (Klick on images to enlarge)

Oporto, Portugal 1977

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.